flytta själv eller anlita flyttfirma? för- och nackdelar

Flytta själv eller anlita flyttfirma?

Att flytta själv eller be om professionell hjälp?

När du ska flytta så kanske du blir frestad att hyra in professionell hjälp eller så vill du göra det själv. Det finns fördelar och nackdelar med de båda alternativen, och du bör djupdyka i dem innan du bestämmer vad som är bäst för dig.

Fördelarna med att anlita en professionell flyttfirma

En professionell flyttfirma är ett utmärkt val för de allra flesta som planerar att byta boende. Istället för att måsta ha allt ansvar själv för att packa, lasta och flytta alla sina saker, så ser flyttfirman till att allt detta tas om hand åt dig. De kan packa dina saker på ett säkert sätt, spänna fast dem ordentligt i lastbilen och sedan bära in dem i ditt nya hem. Bara detta kan verkligen sänka den stress du känner inför flytten.

Professionella flyttfirmor har dessutom oftast någon slags försäkring så att du får kompensation om något mot förmodan går fel då de flyttar dina saker.

Nackdelarna med att anlita en professionell flyttfirma

Det enda riktiga dilemmat som uppstår då du väljer mellan att anlita professionell hjälp eller göra allt själv är hur mycket pengar det kommer att kosta. De pengar du får över om du flyttar själv i stället för att måsta betala en flyttfirma kan du lägga på ditt nya boende. Men man bör också komma ihåg att man kan tappa en hel del pengar då man gör det själv om man packar något själv och det går sönder. Med en flyttfirma blir du kompenserad för det.

Fördelarna med att flytta själv

Att flytta själv kan bli en stärkande upplevelse om det görs på rätt sätt. Om du planerar din flytt och genomför den effektivt så kommer du klara av att fixa allting själv utan professionell hjälp. I vissa fall kan du spara pengar på att välja detta alternativ. Men kom ihåg att om du inte har en lastbil eller en större bil för att frakta alla dina saker kan du komma att måsta hyra. Om så är fallet så kan detta alternativ kosta dig mer och ta längre tid än om du skulle ha valt en professionell flyttfirma istället.

Nackdelana med att flytta själv

Om man flyttar själv så brukar det oftast ta längre tid och kräva mer av dig. Du måste organisera alla dina saker själv och lära dig hur du packar dem säkert. Du måste be vänner, familj och kanske till och med grannar om hjälp för att bära alla dina tunga lådor och möbler, och du måste dessutom hitta ett sätt att transportera dem. När du kommer fram till din nya adress behöver du än en gång hjälp av familj och vänner för att lasta av och sedan måste du själv packa upp alla lådor.

Oavsett vilket alternativ du kommer att välja så är en god planering alltid det bästa för en smidig flytt. Det finns mycket du måste ta hänsyn till då du bestämmer dig för att anlita en professionell flyttfirma eller för att flytta på egen hand. Kanske kan denna lista på för- och nackdelar med de båda alternativen hjälpa dig att fatta det rätta beslutet för just din flytt.

Behöver du dessutom städhjälp av en städfirma för flyttstädning i Nyköping – Gör en kostnadsfri offertförfrågan!